luni, 23 noiembrie 2009

Dragostea, si moartea, si valurile - Yasushi Inoue


Am citit azi-noapte trei povesti scurte scrise de Yasushi Inoue, publicate la Editura Humanitas in volumul "Dragostea, si moartea, si valurile".
Dintre toate, cel mai mult m-a impresionat ultima, cea care da si numele volumului.

Este povestea a unui barbat si a unei femei, ce nu se cunosc, dar care se cazeaza la un hotel de langa mare, cu gandul de a se sinucide, aruncandu-se de pe stanci.
El, pentru ca si-a dezonorat numele, implicandu-se in niste afaceri dubioase si pierzandu-si mosternirea; ea, pentru ca fost dezamagita de cel pe care il iubea.

Destinele lor se intretaie si gasesc amandoi motive pentru a trai, mai bine zis gasesc Motivul pentru a trai. Titlul povestii trebuie citit invers, caci dincolo de valuri si de moarte se afla dragostea.






Am de unde alege!

Iata ce zice Flu.ro despre influenta zodiilor asupra profesiilor pe care le alegem.
Eu sunt săgetător și... ce pot sa spun? viitorul meu suna promițător:


Săgetător
Esti plina de vitalitate, de pasiune si de inflacarare. Domenii recomandate: filosofie, stiinta, teologie. Poti fi, de asemenea, un bun traducator, conferentiar sau profesor universitar. Multi diplomati sau ambasadori sunt nascuti sub semnul Sagetatorului, deoarece sunt inzestrati cu tact si diplomatie. Pot fi, de asemenea, mecanici, fierari sau pietrari.


Restul previziunilor: aici.