joi, 28 iulie 2016

28 pe 28

N-am mai scris pe aici de ceva vreme.. Nici nu am mai vrut sa verbalizez, nici nu am mai vrut sa intru pe pagina de blog, caci ar fi insemnat sa recitesc si sa imi amintesc.

Anii trec, totul trece. E normal, apa care sta pe loc se strica, apa care curge este proaspata si vie.

Totusi, de ce am revenit pe pagina de blog?
Pentru ca mi-am amintit si simt nevoia sa spun cuiva ce simt. Dar nu am cui, pentru ca simt ca cei din jurul meu se inchid daca aduc vorba si ma simt eu aiurea sa deschid subiectul.

Azi, fratele meu, ar fi facut 28 de ani. In aceasta zi de 28, ar fi implinit 28 de ani.
Am un coleg la job care are 28 de ani si are un copil de cativa anisori, cam atatia anisori cati au trecut de cand te-am pierdut, mai.

Timpul trece, eu ma maturizez, ca sa nu zic ca incep sa imbatranesc. Observ deja ca am cateva fire de par alb, ca dietele nu isi mai fac la fel de usor efectul, ca nevoie de somn e mai multa, ca incet-incet...
Iar tu vei fi mereu tanar. 28 de ani avem eu cand te-am pierdut.

In continuare e greu. Nu inceteaza niciodata sa fie greu. Dar am invatat cum sa traiesc cu lipsa ta, cu lipsa tuturor celor care nu mai sunt printre noi: trag aer in piept si imi mut gandul de la felul cum v-am pierdut, de la amintiri.
Nu pot altfel. Blochez amintirile, caci daca ma gandesc la ce a fost frumos, in secunda urmatoare imi voi aminti si ziua "plecarii".

E greu sa ma sune tati azi si sa imi planga in telefon de dorul tau. Iar eu sa trebuiasca sa il imbarbatez desi ma pravaleam si eu incet.

E cum e. Si sunt aici, iar tu acolo.. si la un moment dat, cand imi voi fi indeplinit sarcina pe acest pamant, te voi revedea. Si atunci va bine. Mai bine decat a fost vreodata.

Azi e ziua ta.
Mereu erai la mare de ziua ta.
Mereu cand te sunam de ziua ta si tu erai la mare, imi dadeai marea la telefon. Si eu o ascultam si radeam ca un copil si te iubeam.

Nu mi-a mai dat nimeni marea la telefon de mult timp. Si mi-e dor de tine si de ea.

Dragul meu fratello, iti urez La multi ani! Sa fii linistit unde esti, sa nu fii trist ca noi suntem aici si tu acolo, suntem mereu impreuna, sa fii tu si sa ma astepti.

Te iubesc.