marți, 31 decembrie 2013

Passing through 2013-2014



Cumpana dintre ani. Ne luam la revedere de la un an si ne punem sperantele in cel nou, ca o sa fie mai bun, mai sanatos, mai fericit. Eventual luam si niste hotarari de care vom uita in cel mult 3 luni. Avem nevoie sa inchidem un capitol si sa deschidem unul nou.. pentru ca avem nevoie sa speram.

Dar ce inchid ?
Inchid un an pe care daca ar fi sa il compar, as spune ca se aseamana cu o calatorie intr-o barca cu vasle pe o mare intindere de apa : am prins si vreme buna cand mi-am permis sa privesc cerul, dar au fost si furtuni care mi-au obosit bratele incercand sa ma tin la suprafata, sleindu-mi puterile. 

Am calatorit, am vazut locuri si lucruri frumoase, am iubit si iubesc, m-am simtit si ma simt iubita. M-am rugat si i-am multumit lui Dumnezeu. Pot sa imi amintesc clar cateva momente cand am plans de fericire. Stiu de cine imi sunt legate aceste momente. Am citit. Am facut sport. Am reinceput sa studiez pianul. Am simtit ca traiesc. 

Au fost si momente intunecate. Au fost clipe foarte triste, clipe in care m-am zvarcolit, dar nu mi-am pierdut speranta ; nu ai cum sa incetezi sa mai crezi sau sa lupti cand iti simti sufletul plin. 

Apoi a veni luna septembrie..si nimic nu a mai fost ca inainte. Anul asta mi-a rapit intr-un mod crud fratele (am vrut sa zic.. « un om pe care il iubesc » sau « pe cineva drag »… dar nu reflecta amalgamul de sentimente pe care cuvantul « frate » il cuprinde, acel cordon ombilical sufletesc care te leaga fara iti poti explica de cel ce iti e frate sau sora). 
Nu am fost singura in clipele acelea, mi s-a dovedit ca am multi prieteni, iar Fratello si mai multi. Nu m-am simtit nici macar o secunda singura si am primit atat de mult sprijin.  
Si am inteles ca in astfel de clipe nimeni, indiferent, cat de bine isi mascheaza durerea, nu trebuie lasat singur…o imbratisare la momentul potrivit nu sterge durerea, dar da mai mult curaj pentru a o infrunta. 
Multumesc din suflet pentru toate vorbele bune, drumurile facute, imbratisarile si rabdarea de care cei care tin la mine au dat dovada. 

Asa ca finalul de an, ma prinde inca in incapacitate de a intelege pe deplin sau de a accepta, dar cu o mare dorinta de a trai si de a iubi. 

Ce imi doresc de la noul an ?
Sa nu imi mai rapeasca pe nimeni din cei prezenti in viata mea.
Sa ma lase sa imi revin, sa nu imi mai ofere surprize neplacute. Sa pot sa reincep sa respir si sa imi simt inima usoara. Sa am in fiecare secunda din viata mea verdele sclipitor si sa fim sanatosi psihic si fizic. 

La multi ani! Fie ca sperantele noastre sa se concretizeze!