sâmbătă, 19 iunie 2010

Pian


De duminica trecuta am inceput lectiile de pian. 
Profesoara: o adevarata doamna din blocul unde locuiesc, sensibila si cu un spirit pedagogic minunat care m-a invitat sa iau lectii de pian gratis. Si o inteleg, pentru ca batranetea este grea, iar singuratatea si mai grea.

La prima lectie am invatat asezarea notelor pe pian, digitatia si am facut cateva exercitii. Am inceput sa invat "Ceata lui pitigoi" :))
La a doua lectie: am continuat cu exercitiile din metoda "Do-Re-Mi" si am inceput sa ma acomodez cu folosirea ambelor maini pe pian. Am cantat cu ambele maini "Ceata lui Pitigoi" si am facut arpegii in Do major pe 4 octave, alternativ stanga-dreapta, cu pedala. (superb!!!!)
Lectia a treia: am continuat cu metoda "Do-Re-Mi" si am cantat in intregime cu ambele maini "Ceata lui Pitigoi". Am invatat partea 1 din "Oda bucuriei", doar cu mana dreapta. Azi de dimineata am invatat si partea a 2-a dupa portativ.. de exersat pe pian. Am reluat arpegii in Do major cu pedala si am exersat si arpegii pe Fa major. 

Imi place atat de mult. Dupa job, ma duc la lectii cu ochii obositi, adormita, iar cand plec de acolo si imi vad fata in oglinda liftului imi e imposibil sa nu observ ca imi stralucesc ochii si ca sunt alta!

Visul meu e sa reusesc sa cant "The river flows in you" al lui Yiruma, dar m-a avertizat ca e destul de greu. Dupa ce voi mai invata si daca voi avea pe ce exersa, voi invata si "Clair de lune" a lui Debussy!!!!


Intrebari si raspunsuri

Am ramas datoare cu o leapsa pe care am primit-o de la Denisia si de la Erys (multumesc!!)
Imi pare rau de intarziere, dar iat-o !!!

... 

Ce inseamna blogul pentru tine?

Locul unde impartasesc ceea ce imi place, ce mi se intampla, ce simt. Aici ma adun ca sa scriu. Imi este un fel de jurnal, dar pentru ca este public nu imi permite 100% libertate. 
Loc de intretaiere cu oameni pe care ii simt la fel.

Cat de dependent esti de blog?

Cred ca dependenta de blog depinde de starea pe care o am. Daca am fluturi in creier si in suflet, este imperios sa scriu! :)

Cum iti alegi subiectele...ce te inspira?

Viata de zi cu zi, muzica, lumea din jur, ceea ce traiesc. 

Ce-ti place si ce nu in lumea virtuala a bloggerilor?

Imi place ca doar citind un blog, ai acces la gandurile cele mai intime ale unei persoane. Imi place lejeritatea pe care mediul virtual il da in exprimarea sentimentelor si parerilor, lucruri mai greu de facut face-to-face; ca aflu lucruri si puncte de vedere noi. 

Ce nu-mi place... scandalul, asa cum l-am vazut in forma pura pe weblog in cateva randuri.

Cum iti alegi blogurile preferate?

Trebuie sa aiba acel ceva pe care imi place sa il vad in toate lucrurile care imi plac: esenta, ceva mai mult decat se vede :)

Invit sa raspunda pe Twigg, Flory, Alex si Rebelul.