marți, 19 ianuarie 2010

Marcel


Il cunoasteti pe catelul Marcel? 

Aseara am iesit de la sala impreuna cu prietena mea reala si blogosferica si am fost acostate, initial de o catelusa maidaneza grasuta si cu ochi umezi, apoi de vreo 3 maidanezi de talie mare. Toti cu chef de joaca! sareau pe noi, se gudurau. Tare mi-a placut.
Ajungem la trecerea de pietoni cu gandul de a mai sta de vorba.
Si atunci, a aparut (ca un inger, un fulger, un superstar) Marcel!
Marcel este un catel care isi face veacul pe la piata de langa blocul meu. Il iubeste pe Fratello atat de mult, incat il urmeaza peste tot. Seara daca intra in scara blocului nostru, urca pana la noi, la etaj, si zgarie la usa. Daca te intalnesti cu el pe strada, te recunoaste, vine sa il mangai. Numele "Marcel" este pe buzele tuturor din cartier.


Revenind la aseara, a aparut Marcel, s-a bucurat de bucuria noastra si, apoi, intr-un exces de gelozie, a inceput sa il latre si sa-l amentite pe un alt catel care avea o atitudine zen.
Prinse in aceasta confruntare canina, am parasit-o pe prietena mea, ea m-a parasit pe mine si am plecat spre casa.
Ei, dar toti cei 5 caini au inceput sa se tina dupa mine.
Fetita si Marcel se roteau scadat in jurul meu, pastorindu-ma de parca eram o mioara ratacita.
Marcel a continuat sa se rasteasca la Zen, Zen a continuat sa vina dupa mine.
In fata blocului, insa, gasca mea de bodyguarzi s-a intalnit cu Fostii Raiosi, un mini-clan de 3 caini, care au avut raie in primavara trecuta si de atunci au ramas cu creierul afectat, devenind instabili si imprevizibili.
Bineinteles ca baietii s-au dus sa-si masoare puterile, iar eu am ramas cu Fetita care mi-a aruncat o privire de genul "of, baietii astia".
S-au intors la mine exact in clipa in care se inchidea usa blocului, cu mine de partea cealalta.