miercuri, 14 aprilie 2010

Carpe Diem

Maine e ziua prietenului meu din Maroc, pe care l-am cunoscut in Franta acum... valeu.. acum 3 ani.
Povestindu-i colegei mele acest neinsemnat lucru, mi-am amintit ca odata, demult aveam curajul de a pleca intr-o tara straina, intr-un loc de care nici nu mai auzim vreodata ca sa fiu voluntar. Nu voi uita cum m-am simtit cand am ajuns in gara din Issoire si am vazut ca nu ma astepta nimeni ca sa ma culeaga, asa cum ne intelesesem. Daca a fost teapa? daca raman pe aici? :)) Dar totul a fost bine. M-au cules, m-au acomodat si am trait cele mai deosebite clipe cu ocazia asta.
Am urcat pe acel munte minunat, Puy-Mary, pe care nu mi-l mai pot scoate din minte, am dansat dansuri traditionale, am ascultat povesti nemuritoare spuse in noaptea grea a muntilor, am restaurat ziduri si un cuptor de paine vechi de sute de ani, am baut si am fumat cot la cot cu voluntarii mei si m-am simtit mai libera ca niciodata.

As putea sa repet experienta oricand, in orice vara. Insa, pur si simplu simt ca nu mai pot. Atat de bine a fost, atat de intens, incat nu cred ca as mai putea face fata senzatiei, in ciuda dorului meu de duca. Poate ca am "crescut", ca statul in birou 9 ore pe zi m-a pervertit, insa atunci cand ma gandesc sa o iau de la capat - sa plec la plesneala, sa nu stiu peste ce oameni si ce conditii voi da, sa tin in frau 15 tineri pe care sa ii motivez si sa ii distrez in permanenta si sa plec fara el - imi pare imposibil.

Peste blogul asta s-a cam pus praful in ultima perioada, dar de data asta nu e in concordanta cu sufletul meu. Pentru ca inauntru ma izbeste zilnic, aproape neincetat, un freamat ca si cum ceva s-ar zbate acolo... nu e timp sa se aseze praf.

Oricum, prin insemnarea asta vreau sa imi promit sa carpe diem-esc. 

3 comentarii:

 1. Citind însemnarea ta, mă gândeam ce aș face dacă aș fi în locul tău. Desigur, eu nu aș sta pe gânduri... Dacă mâine mi s-ar oferi ocazia să mă duc într-o junglă din Tailanda sau orice alt loc de pe lumea asta, nu cred că aș ezita. Sigur, lucrurile sunt mai complicat de atât, și deciziile, în special de genul ăsta, nu sunt ușor de luat. Dar dacă peste 10 ani te vei trezi regretând că nu ai făcut acele lucruri care te fac să te simți că trăiești nu îți vei fi dorit să le fi făcut?

  Pe de altă parte, dictonul latin nu spune „du-te într-o țară străină, pe un munte, și distrează-te”, ci spune să trăiești fiecare clipă. Atât și nimic mai mult. Găsește motivele pentru care să trăiești clipa aici, sau acolo, și apoi trăiește. Nu cred că te vei lăuda vreodată cu „am reușit performanța de a sta la birou nouă ore pe zi”...

  Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 2. Andrei, exact asta mi-am propus, sa TRAIESC indiferent ca e aici sau in gara aia sau in alta parte :)

  Nu cred ca voi regreta decizia, pentru ca e o alegere in concordanta cu ce simt acum.
  Iar legat de 9 ore la birou/zi nu sunt mandra nici acum si nu voi fi nici mai incolo.. deloc :)

  Multumesc mult pentru comentariu, ai surprins bine!

  RăspundețiȘtergere