luni, 14 iunie 2010

Un fleac

Stiati ca un medicament impotriva cancerului (leucemie mieloidă cronică, leucemie limfoblastică acută, boli mielodisplazice sau mieloproliferative, sindrom hipereozinofilic avansat, tumori gastrointestinale stromale si dermatofibrosarcom protuberant) produs de Novartis, costa in farmacie 9.860,9 RON (aprox. 2.347 euro)?

Dar ca produsul Elaprase, impotriva bolii genetice denumite ’sindromul Hunter’ (mucopolizaharidoza tip II), atunci cand va fi introdus pe piata va costa in farmacie 54.271,10 RON (aprox. 12.921 euro)? In timp ce un an de tratament cu Elaprase il va costa pe pacient aprox. 375.000 de dolari?

Din fericire, primul este compensat. Pentru cel de-al doilea, inca nu e cazul.

8 comentarii:

 1. Te asteaptă un premiu si cateva intrebari decente la mine pe blog, daca iti face placere si ai timp, m-as bucura sa le primesti.

  RăspundețiȘtergere
 2. cu alte cuvinte, majoritatea bolnavilor n-au nici o sansa...

  RăspundețiȘtergere
 3. Te astept cu un semn personal de apreciere pe blogul meu! iti multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 4. adica putem muri la fel ca inainte de aparitia acestor medicamente! :(

  RăspundețiȘtergere
 5. Merci Denisia! Preiau cu mare placere.. intr-o postare viitoare :)

  Te pup

  RăspundețiȘtergere
 6. Nykole, au o sansa in plus, atata timp cat medicamentele astea pot fi decontate. Cazul primului este unul fericit pentru ca este pe program si se compenseaza 100%

  RăspundețiȘtergere
 7. Erys, iti multumesc mult!
  Te pup!

  RăspundețiȘtergere
 8. Rebel, daca nu ai asigurare medicala, pile ca sa accesezi beneficiezi de compensare si mai ales daca statul nu mai are bani pentru retete compensate... da, putem muri la fel de bine ca inainte!

  RăspundețiȘtergere