joi, 15 iulie 2010

Dimineata de vara

Ma simt in dimineata asta ca si cum m-as afla la tara la bunicii mei. M-am trezit somnoroasa si am iesit afara in soare.
Toata agitatia orasului nu a putut sa imi alunge molcomul diminetii.
La serviciu am iesit sa imi beau dulcea otrava in curte, in soare, cu ochii la cer. In aer parca e un miros dulce de libertate. Poate ca libertatea asta este declansata pentru ca sefii imi sunt plecati, poate ca fiind lasata in pace pot aprofunda un pic... cine stie?!
Sunt lucruri care imi sporesc starea bine. Lucruri care imi fac sufletul sa vibreze si pe care le apreciez, chiar daca stiu ca per ansamblu imi sunt nocive; dar nu vreau sa renunt la ele - si poate ca nici nu pot -  pentru ca m-am decis sa iau din viata totul!

Vara, in ciuda caldurilor ei sufocante, m-a facut mereu sa ma simt libera. Cum sa nu te simti asa, cand toata vegetatia din jur imprastie arome care se impletesc cu mirosul pamantului? Da! chiar si in acest oras.
Sau cand te prinde o ploaie puternica pe strada si nu ai la tine decat o rochita? Abandonul in bratele ploii poate fi mai mistic si mai eliberator decat abandonarea in bratele unui amant.

Iar marea... Marea si sarutari sarate.. Vara inchidem marea in ochi si inauntrul nostru ca sa o avem aproape.


12 comentarii:

 1. Semnez si eu la sentimentul acesta de libertate... mie imi place cel mai tare cand e seara si aerul e un pic racoros (dar foarte putin) Miroase a libertate si a dragoste vara asta :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Iubesc marea... cand stau si o privesc imi dau seama ce mica si neinsemnata sunt... atunci ma arunc in valuri si simt ca sunt si eu macar pentru o clipa parte din maretia ei...

  RăspundețiȘtergere
 3. :) chiar a fost o dimineata grozava!

  RăspundețiȘtergere
 4. Alex, si mie imi miroase a acelasi lucru :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Denisia, de-abia astept sa ajung la mare!!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. Minnie, chiar e reusita! Vreau sa o reproduc :)

  RăspundețiȘtergere
 7. ...apoi cu apa la bocanci si cu soare in crestet nu pot decat sa infloresc :)))

  ...termin un santier pe langa parcul circului..

  RăspundețiȘtergere
 8. :)) Intersant!
  Mai sunt ratuste in Parcul Circului?

  RăspundețiȘtergere
 9. da! sunt si rate si nuferi si a "inmugurit" o fantana arteziana in mijlocul baltii. fantana nu-i prea estetica, insa ajuta ecosistemul baltii sa se aereze cum trebuie si asta e bine.

  RăspundețiȘtergere
 10. Nu am mai fost demult pe acolo. M-ai facut curioasa si cred ca o sa fac o vizita nuferilor.

  RăspundețiȘtergere