Ingrediente:
400 gr faina
300 gr zahar
1 lingurita praf de copt
1 varf cutit sare
1 ou
225 gr unt rece
400 gr afine
4 lingurite cu varf amidon
300 gr zahar
1 lingurita praf de copt
1 varf cutit sare
1 ou
225 gr unt rece
400 gr afine
4 lingurite cu varf amidon
Preparare:
- In robotel mixati de cateva ori faina cu 200 gr zahar, praful de copt si sarea.
- Adaugati oul si untul taiat cuburi. Mixati iar pana totul devine ca pesmentul.
- Intr-o tava de 20cm X 30cm unsa bine cu unt turnati jumatate din aluat. Puneti o punga peste aluat si cu fundul unui pahar apasati ca sa se niveleze aluatul.
- Amestecati afinele cu amidoul si restul de 100 gr zahar.
- Turnati afinele peste aluatul din tava.
- Presarati restul de aluat peste afine.
- Dati la cuptor la 190C pentru 45 minute, pana se rumenesc firimiturile de deasupra.
- Lasati sa se raceasca complet si taiati-o cuburi. Pastrati la frigider.
Mmmmbuuna! :)
(de aici)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu