vineri, 26 octombrie 2012

Evadare in toamna

Un loc unde sa ajungi greu, dupa un drum lung prin soarele palid de toamna. Pe masura ce urci, sa vezi peisajul schimbandu-se, colorandu-se, ca si cum s-ar bucura de venirea ta. 

In dreapta un deal inalt populat de copaci cu frunze roz de toamna, in stanga livezi de fructe, iar in fata un drum pietros. 
O poienita cu iarba aramie, cu un parau ce si-a croit drum prin bolovani mari de piatra, rotunjindu-i...si dorinta ta de a te intinde cu ochii spre cerul atat de albastru.. sa privesti si sa asculti linistea. Caci urechile tale de orasean nu o pot gusta pe deplin, ci o percep la inceput ca pe un tiuit. 
Dar incet-incet te obisnuiesti sa poti distinge glasul unei pasari la sute de metri distanta, sa auzi o talanga in deal, insectele ciorovaindu-se si un avion trecand pe deasupra ta.
Tragi aer curat in piept, poate manaci o para tomnatica si continui sa urci. 

Un loc in care sa te astepti sa il vezi pe Dumnezeu calcand pe iarba, sub infatisarea unui batran cu barba alba. 
Simplitate si maretie in acelasi timp. Simplitate prin felul de a se prezenta, maretie prin forta spirituala pe care o degaja. Un lacas unde sa te simti acasa, ca esti umil si gol in fata divinitatii ca in ziua in care te-ai nascut. 

O portie din copilarie. Acces la tot ce e mai frumos in sufletul unui om. Atingerea scurta a unei cruci argintii, ca si cum ai vrut sa zici..am fost aici, te mangai pe tine chiar daca nu mai esti. 

Intr-un astfel de loc nu poti decat sa iubesti. Sa iti tii sufletul ca o pasare libera, sa zboare aripa in aripa.

Sa gasesti o cumpana rupta de timp, ca si locul in care te aflii. Sa scoti apa si sa gusti, sa te impartasesti cu esenta acestui pamant rosu pe care il calci.
Sa stai pe patulacul de langa cumpana, sa iti tragi sufletul ca un batran ce a obosit, sa realizezi ca tu, ca toate lucrurile, esti efemer...si ca tot ce ai este "acum". Un "acum" colorat de un verde stralucitor ce ti-a intrat in viata si in suflet, facand parte din el.

Sa te simti mai bogat. Mai bogat cu o amintire, mai bogat cu o zi. 
Sa te simti fericit ca traiesti si ca esti acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu