duminică, 7 februarie 2010

Anomalii - Joey Goebel


Anomalii este o carte ciudata, despre oameni "ciudati" care nu vor sa se supuna tiperelor societatii.
Joey Goebel, autor si al cartii "Torturati-l pe artist", a adunat povestile a 5 indivizi uniti de pasiunea pentru rock si de viziunea asupra lumii. 

Aurora are 18 ani, este fiica unui preot, a fost satanista, punea in scena ca stripteuza Infernul lui Dante si propovaduia prin dansul ei ne-depersonalizarea. Inceputul cartii o surprinde in alta ipostaza de rebeliune: in scaunul cu rotile pentru a scapa de permanentele avansuri ale masculilor.
Opal este o batrana de 80 ani, rockerita to the bone, nimfomana. Ea este babysitterul lui Ember, o fetita de 8 ani, care uraste pe toata lumea mai putin pe prietenii ei, viseaza razbunari sangeroase si apocalipse intunecate.
Ray este un irakian care a venit in America pentru a-l gasi si pentru a-si cere scuze unui soldat american pe care l-a ranit in Razboiul din Golf. Intre timp se indragosteste de America.
Luster este filozoful povestii. Provine din ghettou, fratii lui, toti pe nume Jerome, sunt traficanti de droguri, iar el viseaza sa devina rock star. Filosofia lui este bazata pe ideea ca lumea este formata din "umanoizi" care urmeaza vesnic acelasi traseu, care gandesc la fel, in rutina, in mediocritate.
Aceste 5 personaje reprezinta 5 variante de a gandi liber, de a nu fi "la fel". Toti 5 viseaza sa schimbe lumea cu muzica lor si sa aiba alta soarta decat asteapta cei din jur de la ei. 

Ramane de vazut daca autorul le va permite acest lucru.
Oare va fi Ray ceva mai mult decat un arab? Opal ceva mai mult decat o bunica? Ember ceva mai mult decat un copil? Aurora decat o virgina? Iar Luster ceva mai mult decat un delincvent?


4 comentarii: