sâmbătă, 19 iunie 2010

Pian


De duminica trecuta am inceput lectiile de pian. 
Profesoara: o adevarata doamna din blocul unde locuiesc, sensibila si cu un spirit pedagogic minunat care m-a invitat sa iau lectii de pian gratis. Si o inteleg, pentru ca batranetea este grea, iar singuratatea si mai grea.

La prima lectie am invatat asezarea notelor pe pian, digitatia si am facut cateva exercitii. Am inceput sa invat "Ceata lui pitigoi" :))
La a doua lectie: am continuat cu exercitiile din metoda "Do-Re-Mi" si am inceput sa ma acomodez cu folosirea ambelor maini pe pian. Am cantat cu ambele maini "Ceata lui Pitigoi" si am facut arpegii in Do major pe 4 octave, alternativ stanga-dreapta, cu pedala. (superb!!!!)
Lectia a treia: am continuat cu metoda "Do-Re-Mi" si am cantat in intregime cu ambele maini "Ceata lui Pitigoi". Am invatat partea 1 din "Oda bucuriei", doar cu mana dreapta. Azi de dimineata am invatat si partea a 2-a dupa portativ.. de exersat pe pian. Am reluat arpegii in Do major cu pedala si am exersat si arpegii pe Fa major. 

Imi place atat de mult. Dupa job, ma duc la lectii cu ochii obositi, adormita, iar cand plec de acolo si imi vad fata in oglinda liftului imi e imposibil sa nu observ ca imi stralucesc ochii si ca sunt alta!

Visul meu e sa reusesc sa cant "The river flows in you" al lui Yiruma, dar m-a avertizat ca e destul de greu. Dupa ce voi mai invata si daca voi avea pe ce exersa, voi invata si "Clair de lune" a lui Debussy!!!!


5 comentarii:

  1. Succes... nu am studiat muzica și nu știu cât de greu este...
    am studiat artele plastice, pentru că mi-au plăcut... nu mi s-a părut greu... cred că așa o să fie și la tine...

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca ai gasit placere in a invata pianul...iti doresc succes, sa poti canta orice iti vrea sufletul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Denisia, asa cred si eu :) PUP!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Erys! Asta vreau si eu!

    RăspundețiȘtergere
  5. :)cine spune ca visele nu se implinesc?al tau e in proces de implinire

    si eu am visul asta, doar ca monentan e in stand-by

    spor si inspiratie

    RăspundețiȘtergere