sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Eclipse - Stephanie Meyer

A ramas in jurul meu precum parfumul unei persoane care tocmai te-a imbratisat.
Este vorba despre "Eclipsa", a treia carte din seria "Amurg".
Tehnica narativa a lui Stephenie Meyer a evoluat, traducerea este mai bine facuta, desi tot am descoperit vreo trei greseli de tipar, actiunea este si mai captivanta, iar ideea care sta la baza romanului este delicioasa: gheata sau foc? nemurire sau mortalitate? schimbare sau confort? necunoscut sau umanitate?
Tu ce ai alege?
Pana la urma, ajungem la motivul dragostei dintre un nemuritor si o muritoare.
Un "Luceafar" un pic diferit, dar care trezeste aceeasi intrebare: tu, nemuritor si rece, sau el, Catalin?
Din fericire, spre deosebire de Catalina eminesciana, Bella Swan stie ce sa aleaga. Caci, altfel ar fi avut de-a face cu mine.
P.S.: De precizat ca nu m-au ascultat nici de data asta, desi i-am incurajat pe cei 2 indragostiti de mai multe ori sa "just do it"…
Mai am de asteptat pana la Breaking Down….

Ca si concluzie, va recomand "Eclipsa". Este mai bine scrisa decat volumele anterioare. Singurele minusuri (raportate la genul asta de literatura) ar fi ca bampirul Edward Cullen nu este la fel de bine redat si ca naratiunea aduna cateva kitsch-uri, dar oricum mai putine decat volumele anterioare.


Un plus este constituit de "intunecarea" povestii: autoarea a introdus un capitol in care reda cateva legende amerindiene, scenele de lupta sunt redate mai sangeros, iar modul in care este tratata povestea pare mai realist decat fusese anterior.
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu