sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Evanghelia dupa Jimmy - Didier van Cauwelaert

Am cumparat Evanghelia dupa Jimmy cu o zi inainte de a pleca la mare si mi-a placut din prima clipa cand i-am vazut coperta si i-am citit recenziile.
Cum ar fi daca intr-o zi, care poate s-a si intamplat (de ce, nu?) din sangele de la Giulgiul din Torino, s-ar realiza o clona a lui Iisus Hristos?

Cum ar reactiona Casa Alba? Cercetatorii?
Daca la 5 ani de la "fabricare", institutul de cercetare ar lua foc si s-ar pierde urma acelui copil pentru a fi gasit la varsta de 32 de ani.
El, Jimmy, orfan, ingrijitor de piscine, isi traieste viata fara sa aiba amintiri din copilarie, covarsit de incredibila nevoie sexuala pe care o simte, suferind dupa iubirea vietii lui de care tocmai s-a despartit, pana in ziua cand trei mesageri ai Casei Albe ii spun ca este clona lui Iisus.
Casa Alba il vrea ca mesager al presedintelui, savantii il vor pentru cercetare, Papa pentru a-i servi un scop, numai Jimmy nu stie ce vrea, cine este, ce poate, care este rostul lui.
O carte interesanta, frumoasa, din care razbat dincolo de tot, inocenta, tulburarile, durerea si mirarea unui simplu om.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu